Szeretettel köszöntelek kedves olvasó itt a

„Banyapúp eltüntető programon!”

Legelőször is szeretném ha tudnád, hogy nem vagyok orvos, ezt a banyapúp témát csupán esztétikai szempontból boncolgatom.

Kérlek, olvasd végig ezt a tanulmányt, a végén nézd végig a gyakorlatokat, és csak azokat végezd el, amik számodra nem megerőltetőek, amik igazán kellemesen hatnak testedre, gerincedre, valamint lelkedre egyaránt.

Szóval… a banyapúp, vagy más néven zsírpúp, özvegypúp, anyóspúp, lúdnyak, bölénypúp, a nyak és a háti rész felső szakaszán keletkezett kidomborodás.

 

Megoszlanak a vélemények, hogy ez most betegség, vagy csak egy ártatlan elváltozás a gerinc nyaki illetve felső háti részén. Vannak orvosok, akik azt mondják, hogy itt a csigolyák kismértékű deformációjáról van szó, és vannak, akik azon a véleményen vannak, hogy ez „csak” egy helyileg felhalmozott zsírszövet.

 

Ami szerintem (és most itt épp erről van szó) a lényeg, hogy semmiképp nem szép látvány, akár fiatal, akár idősebb hölgynél (úrnál) van.

 

Menjünk sorban, és vizsgáljuk meg a kérdéseket, próbáljuk meg megtalálni rájuk a választ.

Mitől lesz banyapúpja egy embernek?

Mint tudjuk, az ember test-lélek-szellem egységéből áll. Mivel szellemi részünk tökéletes, ezért ezt hagyjuk is békén.

Vizsgáljuk meg a másik kettőt banyapúp tekintetében.

Fizikai síkon vajon mi okozhatja ezt az elváltozást?

A nyaki gerinc alsó szakaszán, (legfőképp a 7 csigolyánál) valamint a felső hátcsigolyáknál jelentkező görbület.

Itt ezen a területen (a nyaki ív és a háti gerinc találkozásánál) a kötőszövet és az izomzat felszaporodik és letapad. Ezt a kidomborodást nevezik púpnak.

Fizikai síkon legfőképp a rossz testtartás válthatja ki. Az ülőmunka, a lógató fejtartás, és a kevés mozgás, garantáltan banyapúpot fog létrehozni.

És sok esetben nemcsak esztétikai, hanem egyéb egészségügyi problémát is okozhat, mint például: fejfájás, izomgörcs, szédülés, rosszabb esetben a csigolyákhoz tartozó szervekben is lehet észlelni elváltozást, betegséget.

Ebben az esetben a nyaki 7-es csigolyát és a háti 1-es 2-es csigolyákat kell megvizsgálnunk tüzetesebben.

Nyaki 7-es csigolya:

Hozzá tartozó szervek: pajzsmirigy, könyök, nyáktömlő a vállban.

Betegségei: nyáktömlő gyulladás, pajzsmirigy problémák, teniszkönyök, egyéb könyök fájdalmak.

Háti 1-es csigolya:

Hozzá tartozó szervek: alkar, csuklóízület, kéz, ujjak, nyelőcső, légcső.

Betegségei: az alkar és a kéz fájdalma, nyak- és vállfájdalom, nyakszirti fájdalom, légzési problémák, légszomj, asztma, köhögés.

Háti 2-es csigolya:

Hozzá tartozó szervek: szív- és koszorúerek, szívbillentyűk.
Betegségei: mellkasi fájdalom, szorító érzés, keringési problémák, szívműködési rendellenességek.

Természetesen ezeknek a betegségeknek más okai is lehetnek, nemcsak a banyapúptól alakulnak ki.

Miért gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál?

Az előbb fent említett (rossz testtartás, ülőmunka, a lógató fejtartás, kevés mozgás) férfiaknál-nőknél egyaránt előfordulhat.

Azt hiszem, hogy erre a kérdésre a választ hamarosan megkapjuk, ha megvizsgáljuk a banyapúp lelki okait.

Csak fizikai síkon lehet keresni az elváltozás okát, vagy van lelki oka is? 

Ha igen akkor vajon mi lehet az?

Mint tudjuk, manapság már nem titok, hogy a testi betegségeknek, elváltozásoknak lelki okai is vannak, hisz test-lélek-szellem elválaszthatatlan hármas egység az embernél itt e földi életben.

Vizsgáljuk meg együtt eme nézőpontból is a banyapúpot!

Mint említettem, legfőképp 3 csigolya érintett a banyapúp kialakulásánál.

Nyaki 7-es, háti 1-es, és háti 2-es csigolyák.

Nézzük meg e csigolyák milyen lelki okokért „felelnek,” lélek szinten milyen érzelmek, viselkedési formák tartoznak ide.

Nyaki 7-es csigolya:

 • lelki megmerevedés,

 • gyámoltalanság,

 • én egy áldozat vagyok érzés,

 • a sorssal szembeni elégedetlenség,

 • bűntudati problémák, (testi és lelki szinten is) mindenért bűnösnek érezni magát

 • gyász,

 • életöröm hiánya (valamint hiányzik az életigenlés is)

 • anyagi és érzelmi félelmek,

 • elfojtott agresszió,

 • jelen inkarnáció el nem fogadása.

Háti 1-es csigolya:

 • bánat,

 • szomorúság,

 • tehetetlenség,

 • túl sok anyagi és lelki teher cipelése,

 • aggályoskodás,

 • félelem az élettől

 • aggódás

 • belső üresség érzet

Háti 2-es csigolya:

 • lelki megkeményedés,

 • egzisztenciális félelmek,

 • lelki egyensúlyvesztés,

 • tartós harag,

 • elfojtott düh,

 • -„engem még az Isten is elhagyott” érzet

 • nem tudok a sorsommal megbékélni

Azt hiszem itt már nem kell magyarázat, hogy miért is inkább NŐK-nek alakul ki gyakrabban a banyapúp. Ezek az érzelmi „töltések” leginkább ránk, nőkre jellemző, hiszen oly sok dologra kell egyszerre figyelnünk (gyereknevelés, háztartás, munkahely, család, és persze önmagunk is, bár sajnos ez mindig a legutolsó szokott lenni).

Én a banyapúpot egyébként magamban „lelki hátizsáknak” is nevezem. Minden negatív dolgot, érzelmet oda hátra a hátizsákba dobálunk bele, persze mindezt energetikailag értem. Ezt úgy képzeld el, hogy például ha a fent említett lelki okok közül valamelyik megtörténik veled, akkor megéled, majd fogod, és szépen hátra dobod a „lelki hátizsákodba,” pont oda, ahol a banyapúpod van. Ott gyülekeznek energetikailag, és zsír formájában lerakódnak, (megtestesülnek, fizikai szinten megteremtődnek) a csigolyákon. Ez alkotja a púpot.

Elmesélek egy történetet:

Van egy barátnőm, akinek nagyon rossz volt a házassága, anyósáék a szomszédban laktak, a munkahelyét sem nagyon szerette, no szóval, nem igazán volt jó az élete. Mondhatnám azt is, hogy a csigolyákhoz tartozó lelki és érzelmi okokból, amit az előbb felsoroltam, szinte mindegyiket produkálta neki az élet.

Nagyon nagy banyapúpja, volt, pedig egy fiatal 32 éves nőről beszélek. Csinos alkata, szép arca van, de a púp a hátán teljesen eltorzította.

Egy közösségben találkoztunk, egy olyan spirituális helyen, ahol a lelki problémákat oldottuk különböző féle technikákkal (családállítás, kineziológia, stb). Rengeteget beszélgettünk, együtt sírtunk, nevettünk.

Nem fogod elhinni, de igaz; a púpja 3 hónap alatt eltűnt. Érdekességképpen megjegyzem, hogy az élete is teljesen megváltozott, elvált, új otthonba költözött, új munkahelye lett, és lecserélődtek a barátai is.

Meg lehet szüntetni véglegesen, vagy csak enyhíteni lehet a banyapúp nagyságát?

Ha kitartóan végzel fizikai gyakorlatokat, valamint ha lélek szinten is sikerülnek oldásokat elérni, akkor nyom nélkül eltűnhet a banyapúpod!

Ezt azért merem ilyen határozottan állítani, mert nekem is van banyapúpom, méghozzá ideiglenes. Ez azt jelenti, hogy kb évenként megjelenik, (vagyis én oda teremtem magamnak a rossz testtartásommal és negatív érzelmi világommal), majd mikor felfedezni vélem, és meglátom milyen csúfos, akkor hirtelen összekapom magam, 1-2 hónap alatt eltűntetem.

Persze nagyságától is függ, hogy milyen hosszú idő alatt szűnik meg, de azt bizton állítom, hogy kitartással és nagy akaraterővel meg lehet szüntetni.

Akinek nincs, hogyan előzheti meg, mire figyeljen, hogy aztán később ne is legyen?

Fiatalok, középkorúak és akiknek nincs banyapúpja figyelem! (ha neked, kedves olvasó akinek meg van, vagy volt már banyapúpod, akkor kérlek add tovább e hasznos tanácsot azoknak akiknek még nincs; gyermekednek, unokádnak, szeretteidnek, szomszédnak, munkatársadnak, főnöködnek, stb. hogy ne is legyen).

Az első és a legfontosabb dolog a testtartás.

És az, hogy púposan tartod a tested, vagy egyenes gerinccel élsz, az pedig a lelki világodtól függ.

Három nagyon fontos dolgot tehetsz a banyapúp megelőzésére!

1: Figyeld a tested!

Kb negyed óránként pillants rá a testtartásodra, és ha kell korrigáld, azaz húzd ki magad.

Legyen egyenes a gerinced, a fejed ne lógasd lefelé, és a vállaidat is húzd hátra, persze amennyire kényelmes, ne erőltesd semmiképp.

Ha nem jut eszedbe az, hogy a testtartásod megfigyeld, akkor találj ki valamilyen módszert az emlékeztetésre.

Például:

 • pittyegjen a telefonod meghatározott időközönként.

 • helyezz el egy tükröt a környezetedben, asztalra, falra, a táskád oldalára stb. és ha belepillantasz a tükörbe, akkor láthatod a rossz testtartásod, ezért hát húzd ki magad.

 • kérd meg azt az embert, akivel a legtöbbet vagy egész nap, hogy figyelmeztessen a helyes testtartásra (engem anyukám mindig hátba vágott mikor púposan tartottam magam, egy idő után már amikor ránéztem automatikusan kihúztam magam. Nem mondom, hogy a legjobb módszer, viszont elég hatásos volt! wink)

 • köss egy vékony szalagot a csuklódra, ha ránézel húzd ki magad,

 • találj ki magadnak valami egyéni módszert, légy ötletes és kreatív

2: Ez azért nehezebb lesz mint az előző.

Testtartásod mutatja lelki világodat. Már olvashattad, hogy milyen negatív érzelmi állapotok befolyásolhatják a gerinccsigolyák deformálódását.

Nos ezeknek az érzelmeknek a pozitív megfelelőit kell magadban erősíteni, aztán a testtartásod is fokozatosan fog javulni.

Hogyan csináld?  Az utolsó fejezetben a banyapúp megszüntető gyakorlatoknál erre még visszatérek.

 

3: Nagyon fontos, hogy megtanulj elengedni.

Bár itt a megelőzésről beszélünk, de mint olvashattad már, ha gyűjtögetjük a negatív érzelmeinket és dobáljuk bele a lelki hátizsákunkba, akkor hamarosan elkezd nőni a púp. Időközönként (amikor érzed, hogy már sok-sok lelki szemetet cipelsz), akkor csinálj valamilyen elengedéssel kapcsolatos gyakorlatot.

Ha ezt a 3 fő szempontot szem előtt tartod, akkor bizton állítom, hogy nem lesz banyapúpod, sőt… egészséges, vidám, és boldog életed is lehet.

Miért van az, hogy már egyre fiatalabb korban kezd kialakulni a banyapúp?

És mit lehet tenni, annak érdekében, hogy megakadályozzuk a banyapúp kialakulását kamasz gyermekünknél?

Nagyon sok fiatal lányt, és sajnos fiút is látok kezdődő, vagy már egészen kialakult banyapúppal.

Az orvostudomány is felfigyelt már erre a problémára. A mai kor legújabb „betegsége” a fiataloknál kialakuló nyaki gerinc elváltozása az úgynevezett „sms nyak.” Egy ausztrál orvos és kiropraktőr, James Carter nevezte el ezt a gerinc deformitást, mely a sok tabletezés, okos telefonozás, sms-ezés során alakul ki.

A 30 év alatti fiatalok életük nagy részét a sok modern okos „gépezet,” mellett töltik, ami talán nem is lenne baj, ha megfelelő időbeosztással, és odafigyeléssel végeznék.  Naponta több órát is foglalkoznak az internettel, mobiltelefonnal, és egyéb modern játékokkal.

A fejük egy bizonyos „lógató fejtartásban” van, és ezáltal sajnos a nyaki gerinc elveszíti a normális „S” alakú görbületét, helyette   „C” alakban görbül. Ez az elváltozás kihat az egész gerincre, ennek következményeként rengeteg másodlagos betegségek is kialakulhatnak.

Az „sms nyak” is okozhat bizonyos panaszokat a fiataloknál, mint például: fejfájást, nyak- és vállmerevséget, izomgörcsöt, gerinc fájdalmat, komolyabb esetekben pedig meszesedést, porckopást, porckorongsérvet is.

Mit is lehet tenni a kamasz gyermekekkel, hogy ne púposodjanak meg?

Tudjuk, hogy a kamasz gyerekeket nehéz fegyelmezni.

Ha elmagyarázzuk nekik, hogy milyen rossz ez a testtartás, és milyen következményeik lehetnek a görbe gerincnek, hát azt hiszem pont letojják magasról.

Vagy meghallgatják, és mindent csinálnak ugyanúgy ahogy eddig.

De van esély, ha valamit sportolnak, rendszeresen mozognak, esetleg táncolnak, vagy jógáznak.

Én azt gondolom, hogy a példamutatás a legjobb módszer. Ha nemcsak aggodalmas, vagy dörgedelmes szavakkal bombázzuk meg a fiatalságot, hanem a mindennapokban mutatjuk nekik az irányt a helyes életmód felé.

Banyapúp megszüntető gyakorlatokra is szert tehetsz

(persze csak ha igazán akarod és kitartó vagy).

És most végre elérkeztünk a banyapúp megszüntető gyakorlatokhoz!

Készült egy kis videó is, a legvégén feltétlenül nézd meg.

Pontokba szedem a lehetőségeket, válassz belőlük, de inkább azt ajánlom, hogy szépen sorban a lehetőségeidhez mérten próbáld ki mindegyiket.

Fizikai sík (amit a testeddel megtehetsz):

1: Keress fel egy jó masszőrt, kiropraktőrt, (csontkovácsot).  A kezdetleges banyapúpot pár kezeléssel akár már meg is szüntetheted.

2: Gerinctorna. Legfőképp 50 év felettieknek ajánlom, nagyon kíméletes módszer, és az egész gerincet átmozgatja. Sok helyen tartanak már csoportos foglalkozásokat, ahol egy szakember (gyógytornász) vezetésével tudod átmozgatni minden porcikád. Csatlakozz hozzájuk, hidd el megéri, más egyéb jellegű problémáid is meg fognak szűnni.

3: Jóga. Itt is csoportos foglalkozást ajánlok. Ha még nem próbáltad, akkor otthon önmagad ne igazán kísérletezz vele, nehogy megsérülj.

4: Úszás. Az egyik legjobb mozgásforma. 

5: Kineziológiai tapasz. Ezt csak szakember teheti fel számodra, általában masszőrök, gyógy masszőrök, kineziológusok szokták alkalmazni. Ez egy új és nagyszerű módszer, érdeklődj felőle.

6: Ennek a módszernek kevesen örülnek és szerintem nem is fogjátok alkalmazni, de azért leírom. Az éjszakai alvást helyezd át a földre, vagy legalábbis kemény matracra, és párna nélkül hanyatt fekve pihenj, aludj (ha tudsz) reggelig.

Miért? Mert a banyapúp nagy barátja a puha matrac és a nagy párna, hiszen ha hanyatt fekszel éjszaka, akkor görbül a nyakad órákon keresztül és örvendezve hízik a púpod is. J

7: Infraszauna, segíthet, de önmagában nem mulasztja el.

8: Tánc. Egyszerűen táncolj minden nap kb. fél órát. Indíts be egy jó zenét, és mozdulj rá (a videóban részletesebben is elmondom és megmutatom).

9: Speciális gyakorlatok a banyapúp megszüntetésére (videóban láthatod).

Lelki sík (érzelmi okok megszüntetése):

Összeszedtem ide egy kupacba a már említett lelki okokat, ami a csigolyákhoz tartoznak.

Van egy nem igazán jó hírem!

Ha csak ezek közül 2-3 érzelmi állapot tartósan, több hónapig, vagy esetleg évekig fenn áll, akkor már kialakulhat a banyapúp. Ha végig olvasod, akkor már érthető is, hogy miért van majdnem mindenkinek banyapúpja. Mikor készítettem ezt a tanulmányt, saját magamnak is több érzelmi okot, (nem mondom meg hányat, J) tudtam összeszámolni, ami hosszasan bennem munkálkodott, vagy még mindig jelen van az életemben.

Válogasd ki Te is, hogy melyik érzelem tartozott hozzád több hónapon keresztül, vagy melyek azok, amik most is élnek, munkálkodnak benned.

 • lelki megmerevedés,

 • gyámoltalanság,

 • én egy áldozat vagyok érzés,

 • a sorssal szembeni elégedetlenség,

 • bűntudati problémák, (testi és lelki szinten is), mindenért bűnösnek érezni magát

 • gyász,

 • életöröm hiánya, (valamint hiányzik az életigenlés is)

 • anyagi és érzelmi félelmek,

 • elfojtott agresszió,

 • jelen inkarnáció el nem fogadása.

 • bánat, szomorúság

 • tehetetlenség,

 • túl sok anyagi és lelki teher cipelése,

 • aggályoskodás, aggódás

 • félelem az élettől

 • belső üresség érzet

 • lelki megkeményedés,

 • egzisztenciális félelmek,

 • lelki egyensúlyvesztés,

 • tartós harag, elfojtott harag

 • -„engem még az Isten is elhagyott” érzet

 • nem tudok a sorsommal megbékélni

No most ha van egy listád, nézzük mit is kezdhetsz vele?

A legegyszerűbb dolog, ha felkeresel egy kineziológust, és kéred, segítsen neked a feloldásban.

Vagy egyéb módszereket is igénybe vehetsz, mint például; családállítás, lélekszerelés, lélekhangolás, szomatoterápia stb.

Ha magad szeretnéd otthon saját kezedbe venni lelked tisztogatását, akkor készítettem neked egy rövid kis meditációt.

Azt ajánlom, hogy hallgasd meg nyugodt környezetben.

Figyelem!

Naponta csak egyszer, többször ne!

Minden nap hallgathatod, de csak akkor, ha igazán érzed, hogy most készen állsz rá.

A meditációt itt hallgathatod meg: Katt ide

De itt van egy másik lehetőség is!

Összeírtam számodra azokat a pozitív érzelmeket, amelyek a banyapúpot kiváltó lelki okainak pont az ellenkező, azaz pozitív megfelelői. Ha ezeket a szavakat, megerősítő mondatokat naponta többször is elolvasod, pozitív hatásukat kifejtve sokat segíthetnek.

Még hatásosabb, ha úgy olvasod, hogy minden egyes szónál megérzed a mögötte álló lelki állapotot is.

Például:

Ha olvasod, hogy önbizalom, akkor képzeld el, és a szíved körül érezd is az önbizalom energiáját. Teremts hozzá egy kis történetet.

Mondjuk azt, hogy: bemegyek a munkahelyemre, és tele vagyok önbizalommal, kiárad belőlem ez az energia, határozottan tudom, hogy magabiztos vagyok, Egyenes testtartással, felemelt fejjel, tiszta tekintettel jelenek meg kollégáim között. Én egy értékes, ember vagyok, tudom, hogy mit akarok az élettől. Biztos vagyok magamban.

Minden egyes pozitív állítás után várj pár másodpercet, és képzeld el, érezd meg azt az érzést, ami a szó mögött rejtőzik.

Ez azért fontos, mert sokkal hatásosabb, mintha csak elolvasnád. Tulajdonképp ez egy teremtő gyakorlat.

Nyomtasd ki, vagy írd ki, és naponta többször is olvasd át.

Helyezkedj el kényelmesen, lazítsd el tested. Érezd, ahogy ezek a szavak átjárják lelked, feltöltődnek általad teremtő energiákkal, és elindulnak megteremteni számodra e csodálatos világot.

Vagy meg is hallgathatod: Katt ide

Pozitív állítások:

 • – az élet minden területén könnyedséggel veszem a feladatokat, – várom a változásokat, – gyorsan és minden esetben pozitívan reagálok minden történésre, – rugalmas vagyok.

 • minden helyzetben határozott és magabiztos vagyok, – megoldom az élet által nyújtott feladatokat, – ha segítségre van szükségem, akkor kérek és hálásan elfogadok, – befogadok minden felém irányuló jó szándékú energiát.

 • életem során olyan helyzeteket teremtek, hogy ha szükséges én segítek embertársaimnak, – ehhez bőven van elég erőm, energiám és szeretet a szívemben.

 • elégedett vagyok a sorsommal, – minden úgy jó, ahogy van, – elfogadásban, békében és teljes nyugalomban élem az életem.

 • eddigi cselekedeteimnek, kimondott szavaknak, és mondatoknak, úgy kellet történni, ahogy megtörtént, – mindig minden körülmények között jól döntöttem, – múltbeli döntéseimet a lehetőségekhez képest a legjobban hoztam meg, – mindennek oka van, – múltamat elfogadom és szeretem.

 • az élethez hozzá tartozik az elmúlás is, – hálás vagyok azért, amiért eddig bárki és bármi is hozzám tartozott, és most szeretettel elengedem hagy menjen az útjára, – ami menni akar elengedem és befogadom helyére az újat.

 • csodálatos életem van, – minden napom, minden egyes óráját és pillanatát örömben élem meg, – én választottam e földi létet és ezért hálás vagyok magamnak, szellemi lényemnek, – itt e földi létet játékos, mókás, vicces kirándulásnak élem meg.

 • anyagi biztonságban élek, – mindenem megvan, amire szükségem van, sőt annál még sokkal több is, – bármikor tudok másoknak adományozni is, – végtelen szeretetemet, örömömet, és jókedvemet is minden pillanatban osztom másokkal, ezért tudom, hogy a jövőben én is ezt kapom vissza az élettől.

 • ha dühös vagyok, akkor felismerem magamban ezt az érzést, és engedem beteljesedni úgy, hogy közben nem bántok meg vele senkit és semmit sem, – elfogadom, hogy dühös vagyok, és ezt az energiát kiárasztom magamból, hagyom hogy az univerzum átvegye és egyben kérem is, hogy alakítsa át szeretet energiává, – könnyedén kezelem dühös, mérges, haragos energiáimat, – hamar megbékélek és megtalálom lelkem nyugalmát.

 • én választottam itt és most e földi létemet, életemet, – 100%-ig felelős vagyok érte, és ezt a felelősséget felvállalom, – minden pillanatomat én teremtettem a múltban, teremtem a jelenben, – ezt tudom, ezért megértem, szeretettel elfogadom, és felvállalom, – minden úgy jó ahogy van.

 • figyelem az érzéseimet, – a pozitív lelkiállapotaimat igyekszem minél tovább fenntartani, azokat teljességükben átélni és másoknak átadni, – mindenben meglátom a szépet és a jót.

 • tele vagyok ötletekkel, – minden körülmények között megtalálom a megoldást, – tudok segíteni magamon, sőt bármikor másokon is.

 • tudom, hogy létem számomra a lehető legjobban alakul, anyagi és lelki szinten egyaránt, – meggyőződésem, hogy hátralevő életem biztonságban élem, bőségben, szeretetben, békében egyaránt.

 • lelki gazdagságom egy kimeríthetetlen kútforrás, – tele van fantasztikus érzésekkel, amelyek napról napra táplálják földi létemet, – könnyedén alkalmazkodom minden helyzetben, – mosolyogva és türelemmel fogadom a legnehezebbeknek tűnő életfeladatokat is.

 • életem minősége nem a munkámtól függ, – bármit is hoz a sors, azt elfogadom, mert tudom, hogy minden történés csak egy átmeneti időszak, egy tapasztalás számomra, – lelki egyensúlyomat hitemmel megtámasztva megtartom minden körülmények között.

 • minden ember (köztük én is) és az általuk kinyilvánított cselekedetük is esendőek, – ezért senkire és semmire nem haragszom hosszasan, – megbocsátok, majd megbékélek, azért mert ez számomra jó, – lelkem nyugalmát megőrzöm, egységben vagyok és szeretetben.

 • Isten velem van, sorsomat elfogadom, – áldást kérek minden napomra, – jó hogy létezem, – hála tölti el szívemet, lelkemet, – köszönöm Istenem hogy vagy, köszönöm, hogy vagyok.

 

Most jöhet a már beígért meditáció.

Hallgasd meg de maximum naponta csak egyszer. Azért, mert az oldásnak idő kell. Akkor kezd el megint hallgatni, ha úgy érzed készen állsz a következő lélekszintű elengedésre. A meditáció ugyan az lesz, de meglátod, mindig mást fogsz tapasztalni.

Teremts magadnak egy kis időt és teret, (gyújts gyertyát, füstölőt stb.), majd katt ide

Itt van még számodra egy banyapúp eltüntető gyakorlat video; Katt ide

Szeretettel készítettem számodra ezt a programot, használd egészséggel. Maya

Ne feledd a mottót: Legyen minden nő csodálatosan szép és boldog!