Te milyen érzelmi állapotban indulsz el reggel otthonról?

Kezdjük az elején! Mi is a szendvics?

“A szendvics jellemzően két szelet kenyeret vagy kettévágott péksüteményt jelent, ami közé húst, sajtot, zöldségfélét, vagy lekvárt töltenek. A szeleteket ízlés szerint vajjal, szendvicskrémmel, vagy oliva olajjal kenik meg.”

 A „lélekszendvics” pedig az, amikor az alap érzelmeid közé vagy másként fogalmazva az aktuális lelkivilágodhoz (a két szelet kenyérhez) teszel még plusz pozitív érzelmeket, érzéseket, hangulatot.

Ezeket előhívhatod zene, kép, tánc, szöveg, érintés, szín… hatására.

Ez egy gyakorlat, tudatos teremtés a lélek számára.

Bármikor megteheted, de a reggeli órákban a legmegfelelőbb, hiszen ha jól végzed, akkor elkíséri az egész napodat.

Biztos voltál már úgy, hogy reggel hallottál egy dalt, és egész nap azt dúdoltad, nem ment ki a fejedből.

Nos, ez is ugyanaz, csak itt az érzelmekre teszed a hangsúlyt. Ha sikerül reggel 3-4 pozitív érzelmet “behelyezned” lelkedbe, vagyis ha a „lélekszendvics”-edet jól elkészíted, akkor boldog békés kiegyensúlyozott napod lesz.

Tehát…teendőd nem más, mint minden reggel tudatosan pozitív érzelmeket megteremteni, és azt eltárolni lelkedben.

Mit kell tenned ezért?

Keress egy csodálatos képet, hallgass zenét, olvass verset, táncolj kávéfőzés közben, vagy csak úgy, simogass meg valakit vagy valamit…. mindegy mit teszel, csak az nagyon-nagyon jó legyen lelkednek.

Amint jön az érzés, azt azonnal tárold el magadban. Bármikor előhívhatod napközben, de az a legjobb ha csak hagyod, hogy folyamatosan átjárja tested lelked szellemed.

 Ne tartsd meg magadnak, add át minél több embernek ezt az egyszerű reggeli kis lelkigyakorlatot.

Hogyan?

Oszd meg a közösségi portálokon, meséld el barátnődnek, munkatársadnak, szomszédnak, kedvesednek, gyermekednek, apukádnak, anyukádnak, nagymamának…és legfőképp morcos utálatos embertársaidnak főnöködnek!  

Miért?

Mert ha Te magad boldog vagy, boldogok a körülötted lévő emberek is, és átadják boldogságukat, jókedvüket az azok körül élők számára is és…..hidd el, gyorsabban terjed mint az influenza (Covid) vírus.

Szeretettel: Maja